Co vás bude určitě zajímat
Pokud jste opravdoví znalci na kakao, oceníte jedinečnou chuť jemně pražených kakaových bobů odrůdy Criollo Trinitario z plantážní oblasti Santander. Budete mile překvapeni, protože díky 52% obsahu kakaového másla přinášejí tyto boby kromě svojí charakteristické zemité hořkosti i nesvíravý, sametově jemný, nicméně intenzivně kakaový pocit, který vám v ústech vydží velmi, velmi dlouho.
Fino de Aroma označuje nejkvalitnější kakaové boby. Vyznačují se jedinečnou chutí, která je daná čistotou jejich původu. Rozemleté kakaové boby nádherně voní a jejich vyvážená plná kakaová chuť je prostoupená ovocnými, květinovými a ořechově sladovými tóny. Pouze 6–8 % celosvětové produkce kakaových bobů, a to převážně z oblasti Latinské Ameriky, získává každoročně označení Fino de Aroma (uděluje ho ICCO - The International Cocoa Organization).
Složení
100% kakaové boby
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota 2619 kJ/25 kcal
Tuky 53 g z toho nasycené mastné kyseliny 32 g, sacharidy 25 g z toho cukry 0 g, vláknina 17 g, bílkoviny 12 g, sůl 0 g
Inspirujte se…
Kakaové boby jsou určené jak pro přímou konzumaci, tak i pro domácí výrobu čokolády. Po nadrcení mohou kakaové nibsy sloužit k dekoraci čokoládových cukrovinek nebo k dochucení např. pralinkových náplní.
Doporučujeme
Skladujte na suchém místě při teplotě 15–24 °C. Bobům nesvědčí lednička, teplo, prudké teplotní změny, světlo a intenzivní pachy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.